Започваме медийна афера с френския Garçon Magazine

Снимки: Garçon / Архив

Кой от нас не си пада по нещо френско? Изключително много се радваме да обявим партньорството ни с Garçon Magazine, водещата печатна и дигитална ЛГБТИ+ медия във Франция.  

Мисията на Garçon е да разказва за преживяванията и историите на ЛГБТИ+ общността и да дава глас на тези, които помагат на цялата общност да живее по-свободно и щастливо. В основата на редакторската политика на медията е идеята, че всички дейци на франкофонската ЛГБТИ+ общност трябват да имат платформа, която да отразява тяхната дейност.

Списание Garçon излиза за първи път през септември 2015 г., като за него застава групата Garçon Edition с главен редактор Christophe Soret. Списанието се появява като алтернатива на наскоро фалиралото списание Têtu (отново на пазара от 2018 г.), за да може ЛГБТ общността във Франция да продължи да има своята трибуна в сектора на печатните медии.

Разпространява на територията на цяла Франция, както и в Швейцария, Белгия и Люксембург и годишно излизат 6 броя, а аудиторията на списанието е 120 000 читатели месечно. 

Това е причината да стартираме вълнуващо партньорство заедно. През следващите шест месеца Out.bg и Garçon ще си сътрудничат под формата на съвместни статии, интервюта и ексклузивни материали, които имат за цел да обединят ЛГБТИ+ общностите във Франция и България.

Очаквайте съвместната ни работа съвсем скоро, а междувременно се запознайте с Garçon и го последвайте в Facebook, Twitter и Instagram.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Прочетете още