Фотографът Ясен Григовор с интимно завръщане към корените в "Образцов Дом"

Коста Каракашян

Снимки: Ясен Григоров / "Образцов Дом"

Документалният фотограф Ясен Григоров и КО-ОП представят вълнуващата ново фотоизложба "Образцов Дом", едно завръщане към среда, изпълнена със спомени от детството. Изобразяването на картините от миналото на Ясен и на България не е просто документален акт, а възможност да се "изправи срещу чувствата си на антипатия към родната си страна през обектива на документалист".

В очакване на откриването на изложбата утре, 21 юли, разглеждаме няколко от емоционалните фотографии на Ясен, които улавят неудовлетворението на един млад човек, както и любовта и съпричастността към обществото, в което е израснал. 

Поредицата “Образцов Дом” е най-изявената творба на Ясен Григоров до момента, "участвайки в множество онлайн изложби, включително “Hidden Histories”, с куратори In Conversation With, “The Rural” от Offspring PhotoMeet, “Exh 05” от списание Floorr, Photograd 2020 Graduate Showcase, изложбата на випуск 2020 BA Photography на Уестминстърския университет по улиците на Лондон, националната билборд кампания, представяща най-добрите творби от фотографския талант за 2020 г., с куратори Free Range, продуцирана от Clearchannel UK и може би най-забележително, спечелвайки 2-ро място в категорията аналогови творби в престижните International Photography Awards" споделят организаторите.

Вълнуваме се не само за трите седмици, в които ще можем да разгледаме изложбата на спокойствие, а и за дискусиите и въпросите, които организаторите са обещали да ни зададат с цел да провокират една промяна на начина, по който се отнасяме към националната си идентичност и селските общности.

За ценителите на изкуството вкъщи, ще има възможност и за закупуване на авторски принтове в оригинал и достъпни издания.

Откриването на "Образцов Дом" е на 21 юли (сряда) в 18:00 в КО-ОП. Изложбата е достъпна до 10 август (вторник). Повече информация в Facebook събитието тук

Последвайте ни в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още