Участвай в конкурса #freedomtobeyourself и нарисувай новия стенопис на The Steps

Коста Каракашян

Снимка: Step Forward

Step Forward e инициатива за безвъзмездна подкрепа на съвременен градски артист, който да разгърне художествената си визия на тема #freedomtobeyourself в стенопис във вътрешния двор на мултифункционалното пространство за общността The Steps. Проектът се организиранa съвместно от Visionary, Single Step и Spark & Riot и цели да даде възможност на един артист да разкраси пространството със социално ангажираната си творба, която да радва всички посетители.

Избраният артист ще получи както хонорар от 5000 лв., така и осигурени материали (боя, спрейове и консумативи), които да му помогнат да реализира визията си. Разбира се, процесът на създаването на стенописа ще бъде документиран във фото и видео и ще бъде отразен от български и международни медии. 

Проектът събира интересите на три силни организации. Платформата за визуални изкуства Visionary цели да облагороди градската среда, прервръщайки я в пространство за изкуство и култура, докато дава шанс на артисти да разгърнат свободата и авторския си почерк. Фондация Single Step овластява ЛГБТИ+ младежите в България и стои зад The Steps и разнообразната културна програма на пространството. Spark & Riot пък e американска продуцентска къща, създадена и управлявана от жени, която има целенасочена политика да помага на международни неправителствени организации, работещи за социални каузи.

Всеки, който иска да стане автор на новия стенопис на The Steps може да изпрати своята скица или mock-up/digital design заедно с разписана концепция на тема #freedomtobeyourself с дължина до 300 думи.

Журито ще бъдат артистите Arsek x Erase от България и Hombre от Германия, както и представители на Visionary, Single Step и Spark & Riot.

Крайният срок за кандидатстване е 21 юли, 2021, а пълните условия ще намерите тук.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още