Това лято пазаруваме култовата Keith Haring колекция на H&M

Коста Каракашян

Снимки: H&M / © Keith Haring Foundation, по лиценз на Artestar, Ню Йорк

Новата мъжка колекция на H&M ни изкушава със свежи стрийт модели, посветени на легендарния творец и ЛГБТИ+ активист Keith Haring. Колекцията бе обявена в началото на юли и в онлайн магазина вече са разпродадени част от моделите.

Колаборацията чества социалните и изключително цветни творби на артиста, като ги пренася върхи кецове, тениски и суитчъри. Нашите фаворити са бялото дънково яке и изрисуваните кецове.

Keith Haring е американски художник, добре познат с поп арт изкуството си, което възниква от субкултурата на графитите в Ню Йорк през 80-те. Творбите му се превръщат в всеобщно познати символи на социалния активизъм, призовавайки за безопасен секс и информираност за СПИН епидемията.

Популярността на Харинг нараства благодарение на спонтанните му рисунки в нюйоркското метро - тебеширени контури на фигури, кучета и други стилизирани изображения върху празни черни рекламни площи. По-късните му творби често предават политически и обществени теми против наркотиците и дискриминацията.

Снимките за кампанията на H&M са дело на фотографа Theo Wenner и са заснети до известния стенопис „Crack is Wack“ в Източен Харлем, Ню Йорк.

Keith Haring колекцията на H&M е онлайн тук.

Последвайте ни в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още