Tommy Dorfman се разкри като транс жена

Коста Каракашян

Снимка: Tommy Dorfman / Instagram

Актрисата Tommy Dorfman, позната с ролите си в сериалите 13 Reasons Why, Jane the Virgin и Love, Victor се разкри като транс жена в ново интервю пред списание TIME и Torrey Peters, автор на Detransition, Baby и транс активистка.

Dorfman споделя, че решението да говори открито за идентичността си е свързано с това да има "свободата да контролира собствената си история". През последната година, актрисата документира прехода си открито в социалните мрежи, без да го обявява директно.

"Гледам на днешния ден като на повторно мое представяне като жена, след като направих медицински преход", добавя още Dorfman. "На разкриването винаги се гледа като на грандиозно разкритие, но аз никога не съм се крила в килера. Днешният ден е за да бъдат ясни нещата: Аз съм транс жена. Местоименията ми са 'тя'."

Тя обяснява, че няма да променя името си, тъй като името "Томи" е близко до сърцето ѝ; кръстена е на брата на майка си, който умира само месец след раждането ѝ. "Чувствам се много свързана с това име, с чичо, който ме държеше, докато умираше", казва тя.

Dorfman разказва и за това как някои аспекти на романтичния ѝ живот се променят в резултат на прехода. "Бях в деветгодишна връзка [с гей мъж], в която бях смятана за човек с по-мъжко тяло... но научихме, че като транс жена това, което ме вълнува, не е задължително да фигурир в един гей мъж", казва тя пред TIME. "Така че проведохме невероятни разговори, за да преосмислим отношенията си като приятели".

Кариерата на Dorfman продължава и след новото ѝ представяне. Предстои участие в новия филм на Lena Dunham със заглавието Sharp Stick, като отбелязва, че преживяването да снима първата си женска роля е било "толкова вълнуващо и утвърждаващо".

Предстои и първият проект на Dorfman като режисьор, а именно екранна адаптация на дебютния роман на Mason Deaver, I Wish You All the Best ("Желая ти всичко най-добро"). Романът разказва за небинарен тийнейджър, на които се налага да се преместят при сестра си и нейния нов съпруг, след като са изгонени от родителите си.

За всичко предстоящо, актрисата категорично заявява, че преходът ѝ е "еволюция на Tommy". Аз ставам все повече Tommy."

Последвайте ни в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още