The Prince представя гореща история за любов и агресия в чилийски затвор

Коста Каракашян

Снимки: The Prince / Pecadillo Pictures (Official Trailer) 

Новият трейлър на предстоящия филм The Prince дава сериозна заявка за една обещаваща хомоеротична драма, развиваща се в чилийски затвор през 70-те. Още от първите кадри, филмът не се притеснява да разкрие и нежността, и агресията характерна за затворническите фантазии. 

Действието се развива в претъпкан мъжки затвор в Чили, където току-що постъпилия Jaime (Juan Carlos Maldonado), с прякора The Prince, веднага хваща окото на по-възрастния си съкилийник Potro (Alfredo Castro), или The Stud. Двамата започват романс, но Jaime скоро трябва да заяви своята лоялност. Когато усеща привличане към друг мъж в затвора, той разбира, че закрилата му е условна и че действията му могат предизвикват вълна от действия, които да предизвикат хаос в целия затвор.

Филмът е режисиран от Sebastián Muñoz и печели престижната награда Queer Lion на тазгодишния Венециански филмов фестивал. Критиците също обещават качествена продукция с 92% Fresh рейтинг в Rotten Tomatoes. Лентата е базирана върху романа на Mario Cruz със същото име. 

Пред списание Attitude, режисьорът Sebastián Muñoz споделя: "Когато намерих книгата в магазин за книги втора употреба, не очаквах, че на първ поглед една евтина еротична книжка ще разкрие такъв невероятен портрет на чилийското общество през 70-те, създаден чрез преплитащи се истории за насилие, любов и секс между затворници. Една хомоеротична и завладяваща история."

Филмът е достъпен за поръчване от Pecadillo Pictures и Artsploitation Films. Гледайте трейлъра тук и ни последвайте в Facebook / Instagram

Прочетете още