Тантра секс? Не казвайте "не" преди да сте пробвали!

Снимки: Charles Deluvio & Malvestida Magazine / Unsplash 

Някъде преди около 2000 години, докато представителите на западната цивилизация пътуват с месеци по море, за да си напазаруват подправки и сатенени халати от Китай, и все още задоволяват сексуалните си нужди по познатия стар начин, на индийците им хрумва блестящата идея да вкарат секса в широко практикуваната по техните географски ширини йога.

Стига се до разработването на нова сексуална техника, която, о чудо!, е в състояние да награди с множество оргазми дори ощетения в това отношение мъжки пол. Ако не сте опитвали досега тантричен секс, да знаете, че много сте изпуснали! Но пък ако сте склонни да пробвате, ето какво може да очаквате...

Какво е тантричен секс?

Краткият отговор би бил: обратното на чук-чук и чао. Метафоричният: ако обикновеният секс е McDonald's, то тантричният секс e ресторант с поне една Michelin звезда. А енциклопедичният: древна източна практика, чиято крайна цел не е толкова достигнето на оргазъм, а по-скоро получаване на удоволствие от цялостния процес на духовно и телесно съединение с партньора. Ако сте от тези, които са свикнали да се разтоварват с една свирка набързо по време на рекламите на любимото телевизионно предаване, може и да ви разочаровам като ви кажа, че тантрата не е за бързаците.

По аналогия на новите понятия slow living и slow cooking, мислете за тантрата като за slow sexing. Грос-майсторите в тантричния секс твърдят, че ако човек успее да отключи енергията от седемте си чакри и особено от чакрата, която се намира на темето по време на акта, усещането е като да се намираш извън времето и пространството. Но, разбира се, както и при всеки спорт, за да постигнеш отличен резултат, са нужни много тренировки. И нямам предвид във фитнеса.

Различава ли се тантричният гей секс от хетеросексулания такъв?

По-скоро не. Това би бил отговорът на 58-годишния берлинчанин Armin Heining - бивш бенедиктински монах, който, след като усвоява до съвършенство техниката на енергийния сексуален масаж, превръща воденето на семинари и курсове по тантричен секс за хомосексуални мъже в печелившо бизнес начинание. Според него причината, поради която почти няма разликата между тантрата, практикувана от еднополови и разнополови двойки, е в естеството на секса. Мотивацията на партньорите е да се настроят емоционално и физически на същата вълна като другия, без значение от вида на гениталиите.

Как да загреете?

Във всеки случай не с 20-килограмови дъмбели. И още по-малко с люто чили и бира. Подготовката за татричния секс съставлява 50% от цялотстното преживяване. Както вече казах, целта на занятието не е просто да се вкара един пенис в една дупка и да се извършат Х на брой възвратно-постъпателни движения. При тантрата е необходимо участниците да изчистят съзнанието си от всякакви излишни мисли, за да бъде по-лесен преходът от зоната на комфорт към зоната на духовното.

За тази цел направете следното: 15 минути коремно (дълбоко диафрагмено) дишане, като през това време си представете, че сте Зигмунд Фройд, който се опитва да установите контакт с подсъзнанието ви. Веднъж проникнали в него, се фокусирайте върху онези негативни емоции и стресори от ежедневието, които ви тормозят, и ги изхвърлете като мръсни твари от мислите си. След като се прочистили съзнанието си от вредителите, е ред на тялото. Направете няколко стречинг упражнения, които ще задвижат на по-високи обороти кръвния поток в крайниците ви. Ще разберете, че сте готов за секс в момента, в който се почувствате по-леки. И не, не тичайте веднага към кантара да се премерите. Това е тантра, хелоу! Говорим не само за лекота на ума!

Kаква е най-добрата любовна игра?

Това, което прави тантричния секс наистина уникален е, че любовната игра може да замести самия сексуален акт, ако се окаже достатъчно задоволителна сама по себе си. А иначе на горния въпрос нямам специален и категоричен отговор. Най-добрата любовна игра е тази, която харесва и на двама ми - може да е взаимно сапунисване под душа, масаж на стъпалата или на други части на тялото. Но освен това е добра идея да създадете приятна атмосфера. Да има куул амбианс, както се казва.

Като за начало измийте мръсните съдове от четвъртък и сменете котешката тоалетна. После запалете някоя и друга ароматна свещ, пуснете чилаут музика за фон и метнете едно пино гриджо да се изстудява в хладилника. Когато сте се отпуснали, седнете един срещу друг и погледнете, не!, по-скоро се взрете в очите си така, сякаш са портал, през който може да проникнете  в душата на другия.

Не се оставяйте нищо да ви разсейва - скандалът на съседите от апартамент 16 или Криско, който рапира от уредбата на паркирана под прозореца кола. Опитайте се да синхронизирате дишането си, което, пак напомням, става от диафрагмата. Започнете да се докосвате, масажирайте леко и чувствено дланите на партньора си. Когато почувствате, че топлината ви изпълва от главата до петите, се целунете. И пак. И пак. И после още малко се поцелувайте.

Кои са най-подходящите пози за гей тантрически секс?

Неминуемо е по време на любовната игра да започнете да се възбуждате. Ако почувствате, че всеки момент ще свършите, съсредоточете се и опитайте да изтласкате със силата на мисълта си напиращата сексуална енергия от слабините към торса. Ако с партньора ви изберете секс с проникване пред такъв без, тогава аз няма какво да ви се меся, защото всяка поза е добра, стига на вас да ви харесва. Защото, нека да напомня за пореден път, тантрата не е спорт за техничари. Тя е интимно приключение на спиритуално и физическо ниво.

Но ако все пак трябва да препоръчам конкретна поза, Yab Уum се счита за улитмативната поза за правене на любов по правилата на Тантра. При нея активният партньор сяда по турски на пода, а пасивният - в скута му, с лице към него, сключвайки крака зад гърба му (ако, разбира се, обиколката на талията му го позволява). Опитайте се да държете гърбовете си изпънати като струни, а погледите - вперени един в друг.

Верно, хетеросексуалните двойки напират да узурпират тази поза, твърдейки, че е съвместима само с женската анатомия, но, реално погледнато, в будистките текстове никъде не се среща описание на сексуални практики, които изрично да изключват еднополови партньори. Така че давайте смело напред и ако изпълните позата правилно, огънят в топките ви ще забушува толкова силно, че ще възпламени всичките ви сетива едно по едно.

И ето това, приятели, е тантричният секс.

Последвайте ни в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още