Танцовото представление dragON aka PHOENIX разгорещява София тази вечер

Коста Каракашян

Снимки: Steam Room / Гьорги Десподов

Горещите танцови артисти Steam Room се завръщат в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, за да представят dragON aka PHOENIX, втората част от поредицата dragON, трилогия вдъхновена от празнуващото и протестиращото тяло в драг изкуството.

Този път Александар Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас са приготвили "ГОРЕЩИ новини от световен мащаб! Барабани, тромпети, три шумни гонга!. "Най-великото шоу пристига в града" обещават те. И също така артистите специално се обръщат към публиката и казват: "Елате в гримьорната ни, където ще накараме розите да цъфнат!"

dragON aka PHOENIX е живописно представление, в което въздържанието не е опция. Използвайки буквалност и логиката на мюзикъла, творбата проблематизира потенциалните абсурди в хореографията и танца.

Пред Out.bg, Жана Пенчева ни споделя как точно да влезем в съблекалнята...

ЖАНА: Влезте бавно, внимателно и любопитно. В съблекалнята е горещо, интимно и открито. Преди да сложим грима и след като го изтрием от лицето си. Там е аморфно, плавно и мистично. Ние ще ви посрещнем и обгърнем с розов цвят, който пред очите ви ще цъфне и превърне във Феникс.

Хореографията е съвместно дело на Александар Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас, познати още като STEAM ROOM, музиката е от Цветан Момчилов, а текста и вокалите от Драгана Заревска. Сценографията и костюмите са от Михаела Добрева, а графичният дизайн е на добре познатия ни Гьорги Десподов.

Премиерата е тази вечер от 19 ч. в ДНК - пространство за съвременен танц. Повече информация тук.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg

Прочетете още