Спечели вдъхновяващата "Смелостта да бъдеш 2" във фотоконкурс от вкъщи

Коста Каракашян

Снимки: Младежка ЛГБТ организация "Действие" 

По повод празниците и времето прекарано у дома Младежка ЛГБТ организация "Действие" съвместно с Библиотека ЛГБТИ организира фотоконкурс с награда едно копие на най-новата им книга "Смелостта да бъдеш 2".

Втората част на изключително силната книга разказва за личните истории и пътищата, който са извървяли единадесет от най-смелите ЛГБТИ+ хора в България. Ние сме големи фенове и на огледалната корица, която при всяко разлистване напомня, че и нашият образ може да излъчва смелост за нас или за някой друг.

За да се включите в конкурса, трябва да направите креативна снимка, посветена на куиър литературата. Това може да бъде тематична книга или снимка, която разказва сюжет на книга или е свързана с куиър автор или каквото и да е свързано с ЛГБТИ+ литературата. Организаторите искат да видят креативност и ние също нямаме търпение да видим победителите.

След като сте щастливи с фотографията си, изпратете снимката с име и кратко описание на biblioteka.lgbti@gmail.com. Срокът е до 27.12 включително. Между 28.12 и 31.12 ще бъде проведено гласуване, с което ще се изберат победителите, които ще започнат новата година с нова книга.

За репрезентацията на куиър герои в литературата, организаторката Ивелина Паничарова от Библиотека ЛГБТИ+ споделя пред Genderland: “Куиър литературата е важна, защото когато се открием в книгите или филмите, разбираме, че не сме сами, че не сме болни или луди. Разбират го и останалите. Бавно и полека, но и те го разбират. В България все още сме на ниво „ако не го дават по телевизора, то не съществува“. А в „телевизора“ рядко нещо позитивно и куиър да се види. Литературата е изкуство и достига до хората по своя магичен начин. Помага ни да мислим – нещо, което понякога забравяме да правим сами.”

Пожелаваме успех на всички участници!

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram.

Прочетете още