София Прайд започва с вълнуваща акция на All Out пред Народното събрание

Коста Каракашян

Снимки: Out.bg

Международната активистка организация All Out отбеляза началото на София Прайд вчера вечерта с неочаквана и вълнуваща акция върху сградата на Народното събрание. Акцията, която прожектира послания за любов и инклузивност върху фасадата на сградата, не бе обявена никъде и стана приятен повод за изненада на живо и в социалните медии. 

Призивите на All Out идват след стартирането на петиция, която призовава българските власти да гарантират безопасността на всички участници по време на София Прайд. Само за няколко дни, международната петиция събра над 16 000 подписа ще бъде представена пред служебния министър на вътрешните работи и заместник министър-председател Бойко Рашков.

Посланията, които се прожектираха в подкрепа на София Прайд бяха силни и ясни: "Съединението прави сила. Омразата ни прави слаби." и "Любовта винаги побеждава!".

София Прайд започва днес, 12 юни, от 16 ч. пред Паметника на Съветската армия. Преди да го посетите, запознайте се с съветите за безопасност на организаторите тук.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още