София Прайд се завръща с пълна силна и концерт на 12 юни

Коста Каракашян

Снимка: София Прайд / Facebook

София Прайд се завръща с физическо шествие и концерт на 12 юни тази година под насова "Отново заедно!". Това ще бъде 14-тото издание на шествието, което миналата година се проведе дигитално.

Тази година, София Прайд се завръща още по-бляскаво, но тепърва ще научаваме за подробностите и изненадите около шествието, което ще бъде проведено спазвайки всички актуални противоепидемични мерки за събития на открито.

В миналогодишното дигитално издание взеха участие Рут Колева, Мила РобертПреяИво Димчев, Тино и IVA, както и някои от любимите ни драг кралици Малина Янк и Енигма. По-късно в социалните медии Деси Слава също добави, че с удоволствие би пяла на София Прайд. Стискаме палци да я видим на сцената. 

Сър Иън Маккелън поздравява София Прайд

????София Прайд отдавна е кауза, която обединява не само ЛГБТИ хората, техните семейства и приятелите ни тук, но и по света. Подкрепа за най-голямото правозащитно събитие в България изрази и световноизвестния актьор сър Ian McKellen. ????С неговия видео поздрав се вълнуваме да обявим и, че София Прайд ще се проведе на 12 юни 2021! ????‍♂️Известен с ролите си на Гандалф във „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, Магнито в „X-Men“ и сър Лей Тийбинг в „Шифърът на Леонардо“, Иън Маккелън е и съ-основател на една от най-авторитетните ЛГБТИ организации в света – английската Stonewall. Той многократно се е застъпвал за правата на ЛГБТИ хората по света още когато се разкрива в радио интервю по BBC през 1988 г. и сме много горди, че сега го направи и за нас.

Posted by Sofia Pride on Friday, April 16, 2021

София Прайд 2021 също така бе подкрепен от световноизвестния открит гей актьор Ian McKellen, познат от ролите си в Lord of the Rings и X-Men, който записа специално съобщение за българската ЛГБТИ+ общност. Организатори отново са Фондация "ГЛАС", Младежка ЛГБТ организация "Действие", Фондация "Ресурсен център - Билитис" и Български хелзинкски комитет.

Очаквайте още ъпдейти по програмата на София Прайд 2021 съвсем скоро.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още