Шведското бельо вдъхновено от Tom of Finland

Коста Каракашян

Снимки: CDLP / Tom of Finland

За да отпразнуват стогодишнината от рождения ден на Tom of Finland, шведските майстори на мъжкото бельо CDLP създават нови артикули, директно вдъхновени от палавите илюстрации на финландския артист.

Tom of Finland (1920-1991) е известен със своите хомоеротични, интригуващи и изключително нажежени илюстрации. Останал в историята като един от първите артисти, които безкомпромисно изобразяват мъжката красота, удоволствие и привличане, Tom of Finland дава модел за привличане на няколко поколения гей мъже. Неговите илюстрации представят сексуалното им желание без свян и притеснение, отхвърляйки стигмата и криенето, с които хомосексуалните мъже са се сблъсквали.

В негова чест, CDLP отново си партнират с фондацията Tom of Finland Foundation, чийто дом е в Лос Анджелис и чиято мисия от 1984 насам е да запази и промотира еротичното му изкуство. Този път творенията им са лимитирани серия потници и джокстрап бельо, вдъхновени от мъжете в илюстрациите на артиста и изработени от устойчивите материали на шведската марка.

Както другите им продукти, тези артикули са изработени от лиосел, изключително устойчив естествен материал, който изисква много по-малко вода и химикали да бъде отгледан от памука. Продуктите са по шведски дизайн и са етично произведени в Португалия.

Лимитираната колекция е достъпна за поръчки по целия свят от сайта на CDLP.

Прочетете още