Sarah Jessica Parker и Cynthia Nixon разкриват какво да очакваме в новия Sex and the City

Коста Каракашян

Снимка: Sarah Jessica Parker / Instagram

Вече е официално - Sex and the City се завръща по HBO Max, както ни беше подсказано по-рано миналата седмица.

Новият лимитиран сериал ще се казва And Just Like That... и в 10 епизода ще ни събере отново с три от четирите култови героини - Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) и Charlotte York-Goldenblatt (Kristin Davies).

Според прес съобщението изпратено към медиите, поредицата ще започне снимки през пролетта и ще се фокусира върху трите дами, които "се справят с промяната от сложната реалност на живота и приятелството в 30-те си до още по-сложната реалност на живота и приятелството, когато станат на 50".

Завръщането към екрана бе потвъдено в Instagram акаунта на Sarah Jessica Parker, където тя сподели тийзър с нови, но класически за предаването кадри - небостъргачи, греещо слънце, трафик и табели за нюйоркското метро. След секунда виждаме и добре познатия екран, на който Carrie пише своята секс рубрика.

Този път думите са "And just like that... The story continues...".

Междувременно Kim Cattrall, която играеше любимата ни Samantha няма да се завърне в новото шоу заради конфликти с другите актриси. В коментарите на Instagram поста, фенове споделиха разочарованието си, на което SJP отгвори: "И на нас ще ни липсва Samantha. Много я обичахме. Samantha не е част от тази история, но винаги ще е част от нас. Независимо къде сме или какво правим. X"

От годините на сериала и двата филма, много от темите и посланията са станали остарели и дори проблематични заради начина, по който са представяни жените лесбийки, транс и тъмнокожите хора.

Пред Attitude, Cynthia Nixon, която играе адвокатката Miranda, споделя: "Не съм го гледала от известно време, но още докато го снимахме, се притеснявах, че показва един много привилегирован и много бял поглед. Това беше истина тогава, но в момента го осъзнаваме още повече."

Когато я питат дали евентуалния римейк би променил Miranda по някакъв начин, тя отхвърля идеята. "Не, мисля, че тези три жени, които не са Carrie са там като арехитипи. Ние ги обяснявахме като три аспекта от нея - когато Carrie има нужда от помощ с мозъка, отива при Miranda, когато е проблем със секса - при Samantha, а с любовта - при Charlotte".

И все пак, очакваме с нетърпение да видим как култовата поредица ще коментира феминизма днес. Самата Nixon се определя като куиър, живее със съпругата си активист Christine Marinoni и наскоро се кандидатира за губернатор на щата Ню Йорк. Интересно ни е да видим малко от тази политическа енергия в добре познатия и лъскав Манхатан.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Прочетете още