Почина музикалната продуцентка и транс икона SOPHIE

Коста Каракашян

Снимка: SOPHIE

SOPHIE, една от най-влиятелните електорнни музикални продуцентки от последните години, е починала след инцидент в Атина, потвъдиха представители на изпълнителката. Музикалните лейбъли Transgressive и Future Classic споделиха: "Все така вярна на своя дух, SOPHIE се била изкачила нависоко, за да гледа пълнолунието и случайно се е подхлъзнала и паднала. Тя винаги ще бъде тук с нас."

Екипът ѝ споделя: "С дълбока тъга споделяме, че музикалната изпълнителка и продуцентка SOPHIE почина тази сутрин около 4 часа сутринта в Атина, където тя живееше, след внезапен инцидент. В момента уважението и личното пространство на семейството ѝ са наш приоритет. Също така призоваваме към уважение към нейните фенове и да се отнесем внимателно към личния характер на тази новина."

SOPHIE е съ-автор на сингъла на Madonna от 2015 г. Bitch I'm Madonna и е колаборирала с артисти като Kim Petras, Arca, A.G Cook, Charli XCX и рапъра Vince Staples.

Музикалният лейбъл Numbers също потвърди новината в Twitter, като написа: "SOPHIE беше истинско вдъхновение, Светът загуби икона на освобождението. Съкрушени сме. Семейството и приятелите на SOPHIE са в мислите ни. Почивай в мир."

За феновете SOPHIE също така беше една смела и цветна транс икона. Тя разкри половата си идентичност като транс жена във видеото от 2017 г. за It's Okay To Cry. Фенове споделиха в Twitter: "Като транс жена, музиката и посланието на Софи за овластяване е много важно за мен. Повече, отколкото някога бих могла да кажа с думи. Тя е и винаги ще бъде истинска икона на общността, която ни даде глас и платформа."

Пред списание Paper, през 2018 SOPHIE сподели: "Да съм транс жена означава, че вече няма очаквания въз основа на тялото, в което сме родени или как трябва да се развие животът ни и как трябва да завърши. Традиционните семейни модели и структури на контрол изчезват. Транс идентичността може да приведе тялото ви по-добре в съответствие с душата и духа ви, така че двете да не са в постоянен конфликт. Така можете да се доближите до това как се чувствате в истинската си същност, без натиск от обществото да изпълнявате определени традиционни роли въз основа на пола."

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Прочетете още