#OutOriginals с Jack Hawitt за куиър любовта в музиката, менталното здраве и свободата да бъдеш себе си

Коста Каракашян

Снимка: Jack Hawitt

Тази седмица в #OutOriginals се срещаме с Jack Hawitt, британски музикален изпълнител, който за първи път се прочу онлайн през 2017 с кавъра си на Be The One на Dua Lipa. През последната година пише музика за Pharrell Williams и Megan Thee Stallion, а като соло изпълнител има над 20 милиона слушания в Spotify.

Jack също открито пее за теми важни за ЛГБТИ+ общността - любовта и прошката, борбата с депресията и менталното здраве. С него си говорим за новия му сингъл So Deep, музиката и свободата да бъдеш себе си. Новият му сингъл So Deep излезе преди само няколко дни:

*откъс от интервюто*

КОСТА: Често пишеш песни и за менталното здраве. Много харесвам дуета ти Dark Hotel, можеш ли да поговориш за тази песен?

JACK: Написах тази песен с моя приятелка Nyaki. Написахме песента заедно в Осло за един от нейните проекти. Когато бяхме в студиото, и двамата се усетихме в едно и също настроение. Вече бяхме написали няколко песни и я попитах за какво да пишем този ден. Вдъхновихме се от история, разказана от двете страни. Нейният куплет е от гледната точка на човека, който преминава през трудности и вече не се чувства като себе си. А пък моите думи са на човека, който е отсреща и е готов да помогне и да изслуша. Искахме да бъде разговор в песента, за да покажем, че трябва да разговаряш с някого, за да се справиш.

КОСТА: Това е най-важното! Много по-лесно е да излезем от тези състояния, когато имаме човек отсреща.

JACK: Да, и да се чувстваме, че имаме право да говорим за тези неща и да протегнем ръка за помощ.

Гледайте цялото видео интервю тук:

Запознайте се с останалите участници в поредицата #OutOriginals и последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg

Прочетете още