#OutOriginals с Enigma Chadelle за вдъхновението и първите стъпки в драга

Коста Каракашян

В последното издание на #OutOriginals се срещнахме с Enigma Chadelle, мистериозната софийска драг кралица с много превъплъщения.

Енигма ни сподели за пътя към драг изкуството, първите стъпки, вдъхновението и творческия процес, които стои зад създаването на една визия, каква е разликата между драг сцената и RuPaul’s Drag Race и много още…

*откъс от интервюто*

КОСТА: Какъв съвет би дала на хора, които искат да се занимават с драг? Ако искат да научат повече за историята на драга, къде би ги пратила?

ЕНИГМА: Ако искат да се занимават с драг, краткият отговор е - недейте. Ужасно е, отвратително е (смее се). Разбира се, това е в кръга на шегата. Най-добрият съвет за започваща кралица или крал или какъвто и да е драг изпълнител - не си харчете парите напразно за неща, които са твърде скъпи и не знаете как да ползвате. Накрая ще ги изхвърлите, казвам го от опит. Start off small и лека-полека разраствайте инвентара и реквизита.

КОСТА: И устните!

ЕНИГМА: Не започвайте много грандиозно, защото най-вероятно няма да приключи добре. Иначе, в интернет има всичко. Ако се позаинтересуваш, има архив от много отдавна насам за всякакви драг изпълнители. Буквално имаме цялата история на света в джоба си на телефона си. Няма оправдание да не си запознат с нещо, което уж ти е интересно. Това е моят съвет!

КОСТА: Енигма е истинската будителка на българската драг история.

ЕНИГМА: Periodt.

Гледайте цялото видео интервю тук, за да научите още за Енигма и творчеството и. Последвайте Енигма и Out.bg в Instagram.

Прочетете още