#OutOriginals с DJ Bunny за куиър партитата, техно музиката и носенето на пола на парти

Коста Каракашян

Тази седмица в #OutOriginals се срещаме с DJ Bunny, страхотният организатор на куиър техно партитата HARDER, който гостува и в София преди време. 

С Патрик си говорим за клубната култура по време на изолацията, как едно парти може да ни даде възможност да експериментираме с идентичността си и как да предъздадем клубната атмосфера на безопасното парти вкъщи за Нова година... с пола.

*откъс от интервюто*

КОСТА: Много е специално това, което правиш. Понякога има нужда само от един смел човек, който да създаде концепция и да покаже, че може да се купонясва по определен начин или се държиш както искаш. Невероятно е, че си пренесъл този дух от Берлин тук в Източна Европа.

Можеш ли да ни разкажеш малко повече за нещо, което ми направи много силно впечатление, когато четях за твоите партита? Те не са пространство само за гей мъже, а са инклузивно пространство за цялата куиър общност, нали? Защо е важно това за теб и как създаде тази енергия?

ПАТРИК: Отговорът е много прост! В Берлин има добра смесица и от двете. Има партита, на които 95 до 80% от хората са гей мъже и такива, на които от 300 души всички са мъже и има една единствена жена. Също така има партита, на които 60-70% са ЛГБТИ+, а останалите са хетеросексуални.

Партитата, които са най-забавни, със сигурност са тези, които са смесени и всички хора са широкоскроени. Интересното нещо е, че получавам критики, че на моите партита идват много стрейт хора, но мисля, че сме минали времето, в което гей общността имаме нужда да бъдем изцяло отделени и все пак искаме да бъдем част от обществото.

Разбира се, преди 20 години положението е било друго и сме се нуждаели от тези пространства, за да бъдем в безопасност и да се изразяваме свободно. Сега на куиър парти, въпреки че има хетеросексуални хора, те са изключително отворени и хората, които идват на куиър техно парти са много свободомислещи. Тази смесица от всички сексуалности и полови идентичност правят едно парти толкова забавно. Не харесвам партита, в които 98%-100% от хората са гей мъже, това създава една токсична мъжка енергия. Разбира се, харесвам да има и секс на едно парти, но това може да се случи и когато има всякакви хора там. 

Гледайте цялото видео интервю тук:

Запознайте се с останалите участници в поредицата #OutOriginals и последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Прочетете още