Оксиморон ли е "моногамна гей връзка"?

Снимка: Ketut Subiyanto / Pexels

Знаехте ли, че най-обичаната драг кралица на Америка RuPaul и съпругът му Georges LeBar са заедно вече цели 25 години? И ако това не учудва никого, нека допълня, че пословично потайният относно личния си живот шоумен определя връзката им като отворена.

Запитан защо с George са решили да сключат брак с подобна уговорка, той отговаря така: "Не бих искал да притискам с обещания за вечна вярност човека, когото най-много обичам. А и моногамията е вятър и мъгла, пълна измислица!" Разбира се, никой не би посмял да оспори думите на "Мама" Ру, но думите му определено предизвикват противоречиви мисли. Наистина ли е невъзможна на практика комбинацията между хомосексуална връзка и моногамия?

Въпреки че статистиката в световен мащаб не показва големи разлики в броя на изневеряващите хетеро- и хомосексуалните мъже, сега се интересуваме от онзи процент гей мъже, които, дори да се стараят, някак все не успяват да го държат в панталоните си. А вие от клинично изневеряващите ли сте?

Здравейте, казвам се Иван и съм полигамен екстроверт

Големи симпатяги са тия екстроверти! Неслучайно постоянно ги канят на рожденни дни, купони за "роди ни се бебе" и Евгени-Минчевия Руски бал. Ако, заради прекалено експанзивната си природа, все не можете да се наситите да сте в центъра на вниманието и на запознанствата с нови хора, много вероятно е това да е валидно и за запознанствата с нови партньори за креватни приключения.

Когато ципът не засича

Виждате страхотен сладур да седи сам в далечния край на бара, присламчвате се, здравей-здрасти, черпите го питие и четвърт час по-късно вече сте "у вас или у нас". Сигурен признак, че не сте от моногамния тип е, че щом видите някой привлекателен мъж, първото желание е да си легнете с него. И въпреки че осъзнавате, че сексът с този човек ще бъде само губене на време, ви е невъзможно да кажете "Не" на желанието си.

Целогодишен Дядо Коледа

За разлика от симпатичния и вечно гладен герой от Friends Джоуи, който не обича да споделя храната си, вие не само че раздавате щедро пица и картофки, но и гаджета. Сигурно като дете вашите са ви казвали, че е хубаво да даваш на другите деца да си играят с играчките ти, затова и сега, вече пораснали, нямате нищо против други хора да спят с партньора ви. В основата на подобно поведение е стремежът не само към сексуална, но и към емоционална свобода. И това ако не е Дядо Коледа всеки ден!...

Двама са малко, трима са тълпа

Преди да си лепнете етикета на заклет анти-моногамист, замислете се защо, въпреки че сте в сериозна връзка, постоянно искате да я "поосвежите" с трети хора. Може би не самата идея да сте само с един човек ви потиска толкова, колкото е нещо във връзката с този човек, което не е както трябва. Така че ако ви се прави тройка, то е или защото чувствате вина, задето не обичате достатъчно партньора си, или защото той просто не ви стига.

Емоционалнатата и сексуална отдаденост на партньора все още се счита за императив в Западните общества. Научното извинение, че човекът, като повечето животински видове, не е биологично предразположен към сексуални отношения само с един партньор, не прави изневярата по-малко болезнена. И не го слушайте чичо ви RuPaul - ако с Джордж бяха толкова "отворени", нямаше да са заедно вече две десетилетия!

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини. Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още