Новият Captain America ще бъде гей тийнейджър, който се бори за най-невидимите

Коста Каракашян

Снимка: Marvel Studios / Marvel Comics

Американските комикси Marvel за първи път ще представят героя Captain America като гей мъж, 80 години след като публиката се запознава с него за първи път през 1941. Captain America е един от най-култовите супергерои на вселената на Marvel и е преминавал през много превъплъщения и образи през годините. 

Новият капитан е гей тийнейджърът Aaaron Fischer, който ще влезе в обувките на супергероя в предстоящата комикс поредица The United States of Captain America, която ще излезе на 2 юни, точно навреме за прайд месеца.

Сюжетът на новите комикси ще се върти около група обикновени граждани, които влизат в ролята на защитника Captain America след като неговият щит е откраднат. Aaron ще се появи още в първият комикс като "защитника на релсите", безстрашен герой, който предпазва всички около себе си, включително хората без покрив над главите си. 

Един от авторите на комикса Josh Trujillo сподели пред медиите, че "Aaron е събирателен образ на всичките герои на куиър общността - активисти, лидери и нормални хора, които се борят за един по-добър живот".

Героят цели да защити малинствата и забравените хора. "Надявам се, че неговата история ще резонира с нашите читатели и ще помогне да вдъхнови следващото поколение герои" добавя Trujillo.

Jan Bazaldua е транс жена и една от илюстраторките на историята. За нея, тя е особено лична: "Като транс човек, съм много щастлива, че мога да представя открит гей герой, който се въхищава на Captain America и се бори срещу злото, за да помогне на тези, които са почти невидими за обществото ни".

Предстои да видим дали новият герой ще остави следа и върху кино вселената на Marvel, която многократно е критикувана за липсата на ЛГБТИ+ репрезентация. Стискаме палци да видим Aaron и на големия екран!

Източник: Pride.com

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини. Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още