Новата Mortal Kombat изненадва с пореден ЛГБТИ+ герой

Коста Каракашян

Снимки: Mortal Kombat 11 Ultimate / Warner Bros Entertainment

Новото издание на поредицата бойни видео игри Mortal Kombat потвърждава куиър идентичността на Mileena, 25 години след като първо се запознаваме с нея в Mortal Kombat II през 1993. Първоначално тя не участва в Mortal Kombat 11, но след коментари от феновете, се завръща в Ultimate изданието по интересен начин.

В новата игра, тя се завръща от мървите, за да отмъсти на сестра си Kitana. В новата версия, след като побеждава Kronika, повелителката на времето, Mileena пренаписва историята, за да бъде перфектната дъщеря на императора Shao Kahn и не само. На края в епилог на играта, виждаме как Mileena отглежда детето си с любовницата си Tanya.

От известно време феновете на поредицата подозират, че двете героини имат куиър сюжет след като Tanya се завръща в Mortal Kombat X и е наречена конкубината на Mileena.

Това не е първият ЛГБТИ герои в поредицата - в предната част на играта монахът Kung Jin също бе представен като куиър от създателите на играта. Феновете се надяваха той да се върне и в новото издание на играта, но Mileena умело взима неговото място като представител на общността в забавната бойна поредица.  

Прочетете още