Nico Tortorella смята, че няма нищо по-мъжествено от това да си пасивния в секса

Коста Каракашян

Снимка: Instagram

В интервю за ноемврийското издание на списание Attitude актьорът Nico Tortorella, известен с ролите си в сериалите Younger и The Walking Dead: World Beyond, отвори дискусия за стигмата около различните роли при секса между двама мъже. 

За пасивната роля при аналния секс Tortorella казва: “Няма нищо по-мъжествено от това да си пасивния”. Актьорът смята, че проблемът идва от стигмата, с която е обвързан аналния секс. “Смятам, че това е дълбок проблем, който произлиза от генералния дискомфорт с човешкото тяло, независимо от неговия пол.”

“Счита се, че за да бъде поставен един мъж в пасивната (bottoming) роля, то той вече губи мъжествеността си, а всеки, който го е изпитвал знае, че трябва наистина да се държиш мъжки, за да свършиш работата.”

Tortorella определя себе си като queer, използва them/they наречия и в интервюто също разказва, че се чувства като “сериен моногамист” в полиаморния си брак с Bethany C. Meyers. Двамата се запознават в университета и от приятелство отношенията им прерасват в дълбока връзка от 15 години насам, но и двамата изследват сексуалността си поотделно. “Женен съм, да, но обичам да излизам с един човек сериозно. Имам партньор в Лос Анджелис, с когото се виждам от дълго време, но аз не съм единствения му партньор и той не е единствения за мен”.

“Мисля, че и двете думи, queer и полоаморен, носят силен заряд и значат различни неща за различни хора” добавя Tortorella.

За да научите какво значат термините “куиър” и “полиаморен”, разгледайте нашия джобен речник на ЛГБТИ+ терминологията.

Прочетете още