Любимите ни нуди плажове за лято 2021

Тео Динев

Снимки: Neemias Seara / Pexelsgiovanni baldoni / PixabayGary Bembridge / Flickr

Лято 2021 чука на вратите ни и не е тайна, че голяма част от ЛГБTИ+ общността в България избира нудистките плажовете за своите летни приключения. Затова ви представяме топ 3 нуди плажовете в страната, които биха били подходящи за вашата лятна почивка.

Аркутино

На първо място безспорно се нарежда нуди плажа Аркутино, където планината целува морето. Известен факт е, че именно Аркутино се води за едно от най-чистите места за плажуване на българското черноморие.

Той се намира между община Созопол и община Приморско в местността Аркутино. Блато Аркутино е част от резервата Ропотамо, а местността Аркутино е известна също така и със своите пясъчни лилии, защитени от закона за биологичното разнообразие.

Но най-красивото от местността Аркутино е е еко пътеката, която започва от скалите и води до плажа Ропотамо. Мнозина разказват, че рано сутрин разхождайки се по пътеката и съзерцавайки морето, могат да се наблюдават делфини...

Иракли

На второ място нареждаме плаж Иракли, местност в община Несебър, област Бургас. По-голямата част от крайбрежието е известно с девствената си природа и чистата околна среда, нещо което наблюдаваме и при Аркутино.

На Иракли растат уникални растения, които са вписани в Червената книга на България, списък със застрашени, изчезващи и изчезнали биологични видове, живеещи на територията на страната.

Тъй като е далеч от големите курорти – Златни пясъци и Слънчев бряг, а и няма никаква инфраструктура, Иракли се посещава предимно от млади хора, които пренебрегват липсата на условия за сметка на общуването с дивата природа.

Слънчев бряг

На трето място ви представяме един по-популярен плаж, а именно нуди плажа на Слънчев бряг, на една река разстояние от Cacao Beach, известен също, като гей плажа Слънчев бряг.

Мястото от години се посещава предимно от гей компании, които са избрали Слънчев бряг за своята почивка и най-вече заради нощният живот, който предлага градът.

Но този плаж има и лек недостатък, а именно реката, която се влива в морето, река която е замърсена от години. Но поради факта, че градът предлага най-различни забавления за младата аудитория, често този недостатък бива пренебрегнат от плажуващите.

Кои са вашите любими нудистки плажове? Споделете ни на spillthetea@out.bg.

Последвайте ни в Facebook и Instagram за още новини.

Прочетете още