Модният дизайнер Alexander Wang е обвинен в сексуален тормоз

Коста Каракашян

Снимка: Wikimedia Commons

Именитият моден дизайнер Alexander Wang бе обвинен в сексуален тормоз от няколко източника през последните дни. Ситуацията започна от пост в TikTok на модела и графичен дизайнер Owen Mooney, който сподели странна история от New York Fashion Week 2017, в която в претъпкан клуб известен дизайнер се възползва от близостта на хората, за да го опипа по слабините.

Първоначално моделът не споменава конкретно име, но други потребители на платформата назовават Alexander Wang по име като предположение и това го провокира да потвърди самоличността му.

След този пост, историята на Mooney продължава да трупа внимание онлайн и е споделена от Instagram акаунта shitmodelmgmt, който се бори за повече прозрачност и етично третиране на моделите в модната индустрия. 

През следващите няколко дни все повече и повече модели анонимно споделят своите случки с Alexander Wang. Тук са представени оригиналните постове на Owen Mooney и извадка от публикациите, изпратени до shitmodelmgt:

@owenamooney

#stitch with @katiefornia oh yeh the time a celeb was groping my dick in the club ???? #fyp #foryoupage

♬ original sound - Owen Mooney
@owenamooney

Reply to @hannah_mantanna yep, Alexander Wang is a sexual predator, pass it on #fyp #foryoupage

♬ original sound - Owen Mooney

Новините за Alexander Wang потвърждават слухове от последните години, че сексуалното насилие е често срещано в модната индустрия. Историите, изпратени до shitmodelmgmt споменават таргетиране на транс хора, сексуално насилие над мъже модели и употребата на наркотици и алкохол без съгласието им:

Пред The Guardian, дизайнерът сподели: "През последните няколко дни, получих няколко безпочвени и гротескно фалшиви обвинения. Тези твърдения са грешно раздути от профили в социалните мрежи, които често споделят анонимни истории без никакви доказателства. Не съм правил ужасните неща, които са описани и не бих се държал по този начин. Възнамерявам да разнищя тази история и да направя така, че хората, повдигнали тези обвинения да понесат своята отговорност".

Продължаваме да следим историята. Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за най-новото.

Прочетете още