Малина Янк и Жулиета Интергалактика влизат в френския Garçon

Коста Каракашян

Снимка: Garçon / Дилян Ценов

След като стартирахме партньорството си с Garçon Magazine през януари, колаборациите ни продължават да свързват общността във Франция и България.

Дилян Ценов първо ни разказа как френската ЛГБТИ+ общност надига глас срещу сексуалното насилие под наслова #metoogay. Днес, отново в негов материал, френските читатели на Garçon се запознават с ежедневието на ЛГБТИ+ хората в България.

"Да бъдеш гей в България: между хомофобията и свободата да бъдеш себе си" дава основните щрихи на това къде България се намира по отношение на ЛГБТИ+ правата. Специален акцент са силната творческа енергия и куиър култура в столицата, както и еволюцията на София прайд от 2008 до тази година. На един от кадрите виждаме нашата корица за декември, прекрасната Малина Янк.

Интервюто с Ясен Згуровски в Garçon е продължение на първият ни материал за Жулиета Интергалактика и нощния живот на София. 

Печатното издание на Garçon за април/май е достъпно за поръчка тук. Очаквайте още новини от Франция и кореспондента ни Дилян съвсем скоро.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още