Lil Nas X пуска едно от най-горещите куиър музикални видеа за Montero (Call Me by Your Name)

Коста Каракашян

Снимка: Lil Nas X / Twitter

Новият сингъл на Lil Nas X Montero (Call Me by Your Name) вече е факт. За по-малко от 24 часа видеото има 9 милиона гледания, а в него виждаме рапъра в библейска история, в която той влиза в ролите на Ева, змията и дявола. В песента Lil Nas X пее за връзка с мъж, който все още не се е разкрил и двамата се виждат тайно.

Еротичното видеото е режисирано от Tanu Muino и в най-култовата сцена от него, Lil Nas X танцува в скута на дявола, само по бельо и високи токчета. Песента и видеото са от историческо значение като един от най-отрито куиър моментите в популярната музика. За първи път толкова популярен гей артист открито представя сексуалното си желание в музикално видео.

Montero е истинското име на рапъра и песента е писмо към самия него от миналото. В Twitter той разказва: "Скъпи 14-годишен Montero, написал съм песен с нашето име в нея. Тя е за едно момче, с което се запознах миналото лято. Знам, че си обещахме никога да не се разкриваме публично и никога да не ставаме от "онзи" тип гей хора, знам, че си обещахме да умрем, пазейки тази тайна, но това ще отвори вратите за много други куиър хора просто да съществуват свободно".

21-годишния рапър продължава: "Знаеш, че това е много страшно за мен, хората ще се ядосат и ще кажат, че се опитвам да прокарам идеология. Но истината е, че е така. Прокарвам идеологията да накарам хората да спрат да се бъркат в живота на останалите и да им определят кои трябва да бъдат. Изпращам ти любов от бъдещето".

В текста той пее: "Cocaine and drinkin' with your friends / You live in the dark, boy, I cannot pretend / I'm not phased, only here to sin / If Eve ain't in your garden, you know that you can / Call me when you want".

Lil Nas X продължава да разбива бариери и да говори открито за сексуалната си ориентация и по този начин да вдъхновява едно цяло ново поколение куиър младежи да бъдат себе си.

Гледайте Montero (Call Me by Your Name) тук:

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още