Kate Winslet говори открито за актьорите, които се страхуват да се разкрият

Коста Каракашян

Снимка: Ammonite / Twitter

В ново интервю за Culture списанието на The Sunday Times, Kate Winslet споделя, че познава "поне четирима" актьори, които се страхуват да се разкрият публично, защото се притесняват как това би се отразило на кариерите им.

За много актьори в Холивуд и до ден днешен разкриването носи стигма, притеснения и съмнения относно бъдещето на кариерите им. 

Носителката на Оскар допълва: "Не мога да дам точна бройка, но познавам много млади актьори, някои добре познати, други тепърва прохождащи, които се притесняват, че откритата им сексуалност ще попречи да бъдат избирани за хетеросексуални роли".

Тя разказва за актьор, чийто американски агент го е посъветвал да крие бисексуалността си. "Мога да изброя поне четирима актьори, които абсолютно крият сексуалността си. Болезнено е. Защото се страхуват, че ще бъдат разкрити" допълва тя.

Winslet наскоро участва в куиър филма Ammonite заедно с Saoirse Ronan и се противопостави на "осъждането, дискриминацията и хомофобията в Холивуд".

По-рано тази година 185 немски актьори от сцената и киното се разкриха публично, протестирайки същата стигма в Германия и Европа.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още