Изненадващата нова реплика на RuPaul в 13-тия сезон на RuPaul's Drag Race

Коста Каракашян

Снимка: World of Wonder

Достатъчно е да изгледаме два или три епизода на RuPaul's Drag Race, за да започнем да повтаряме забавните крилати фрази, което предаването популяризира. No tea, no shade.

Днес излиза дългоочакваният първи епизод на 13-ти сезон на предаването и една от най-запомнящите се фрази е изменена, за да бъде по-инклузивна. В представянето на първите 10 минути, достъпно в YouTube канала на предаването, очакваме да видим как RuPaul открива надпреварата с добре познатото "Gentlemen, start your engines, and may the best woman win!" 

В новия сезон, за първи път, една от кралиците е транс мъж, а именно Gottmik от Лос Анджелис. За да бъде по-инклузивно предаването, RuPaul този път обявява "Racers, start your engines, and may the best drag queen win!"

През 6-ти сезон на предаването, продуцентите отново измениха друга от най-добре познатите фрази "You've got she-mail" с "She done already done had herses", въпреки желанията на RuPaul. Шоуто отнесе критика от много транс зрители, които имаха проблем с фразата след предизвикателство с темата Female or She-Male.

Пред The Guardian, RuPaul тогава сподели: "Не исках да правим промяната, но това бе техен избор. Намеренията ни винаги изхождат от любов. Но на хартия не можеш да усетиш чуждите намерения и всъщност звучеше обидно."

През последните сезони, феновете често са критикували липсата на транс участници. Ще гледаме с интерес участието на Gottmik още в първия епизод, който започва днес.

Гледайте началото на сезона и новата фраза (на 5:30 във видеото) тук и последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за най-новото:

Прочетете още