Какво да очакваме от It's A Sin, новия британски сериал за епидемията от СПИН през 80-те

Коста Каракашян

Снимки: HBO Bulgaria / all3media International & RED Production Company

Лимитираният сериал от пет епизода на Russell T Davies вече е достъпен за гледане наведнъж в HBO GO. Редакцията ни го изгледа за отрицателно време и неусетно се потопихме в невероятния образ на Лондон през 80-те. Днес ви споделяме какво да очаквате от тази силна история за любов, приятелство и загуба по време на пика на епидемията от СПИН във Великобритания.

Сериалът е продуциран от Russel T Davies, който е един от най-знаковите ЛГБТИ+ фигури в киното, номиниран за Emmy и създал култови продукции като Queer as Folk, Doctor Who, Cucumber, Years and Years и A Very English Scandal.

В ролите можем да видим Olly Alexander, вокалист на групата Years & Years, Neil Patrick Harris, познат от How I Met Your Mother и прекрасната и непозната за нас досега Lydia West.

Историята представя симпатичните гей момчета Ritchie (Olly Alexander), Roscoe (Omari Douglas) и Collin (Callum Scott Howells), които започват нов живот в Лондон с най-добрата си приятелка Jill (Lydia West). На фона на невероятен саундтрак и горещи приключения, новината за нов вирус ги изправя пред изпитания, които никога не са си представяли.

Всеки от тях намира различен начин да се справи с новината за коварната болест и виждаме как докато годините минават, героите узряват по начин, който само една трагедия може да предизвика.

 "It's A Sin има много британско усещане, но глобалността на темата за епидемията на СПИН ще помогне на публиката да резонира с трогателния история за любовта, приятелството и върховете и паденията през този период от време, въплътена в ангажиращи вниманието сложни характери. Този разтърсващ сценарий на Ръсел и харизматичните млади актьори ще ви провокират и да се смеете и да плачете, а аз съм невероятно горда от това, което създадохме", споделя изпълнителният продуцент Nicola Shindler.

Сериалът ни направи силно впечатление с това колко умело е уловил преживяването да бъдеш млад и да откриваш себе си. От другатата страна на нещата, забелязахме и интересни паралели между първите новини на СПИН епидемията и първоначалната реакция към пандемията, която тече в момента. 

С риск от леки спойлъри, ето някой от преживяванията, които можете да очаквате от It's A Sin:

 1. Криене на списания от родителите
 2. Преместване в големия град
 3. Религиозни родители
 4. Iconic сцена под дъжда
 5. Първите свалки с друг мъж
 6. Първите стъпки в гей секса
 7. Първо влизане в драг
 8. Разкриване пред родители
 9. Представяне на най-добрата ти приятелка като гадже
 10. Невероятна музика от 80-те
 11. Секс, секс и още секс
 12. Социално дистанциране
 13. Подигравки от приятелите
 14. Свалки с по-възрастен мъж
 15. Отхвърляне на по-възрастния мъж
 16. Шеметен cruising
 17. Приятелства за цял живот
 18. Невероятни дискотеки
 19. Приятелства с бившо гадже
 20. Eurythmics и Soft Cell

It's A Sin вече е достъпен за гледане в HBO GO (плюс цяла селекция от ЛГБТИ+ сериали и филми). Гледайте трейлъра тук:

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Прочетете още