#ХубаваРабота: Какви са политическите реакции за хомофобията в България?

Коста Каракашян

Снимка: Слава Дойчева / #ХубаваРабота

#ХубаваРабота, новият видео проект на Слава Дойчева и Младежка ЛГБТ организация "Действие" отговаря на въпроса как основните политически партии биха адресирали вълната от насилие над ЛГБТИ+ общността в България през последните месеци. По един неочакван и креативен начин, видеото представя серия от убедителни хипотетични позиции, които водещите партии биха заели, ако мълчанието не беше по-ценно за тях. Без да издаваме прекалено много, видеото си заслужава да бъде изгледано и споделено.

В Facebook, режисьорката Слава Дойчева допълва: "Правейки го, разбрах колко много са се обезценили думи като справедливост, солидарност и равенство, предъвкани в политическите усти…Но продължавам да вярвам, че сърцето може да откликва и мълчанието няма да опази никого. Прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Гласувайте."

Зрители на видеото побързаха да отбележат заявлението на Зелено движение на 31 май срещу насилието над ЛГБТИ+ общността: "Зелено движение категорично се обявяваме срещу проявите на агресия над групи от обществото в България независимо от техния пол и сексуална ориентация. България е правова държава, равното третиране на хората е гарантирано от Конституцията. България повече от всякога има нужда от свободни хора, които да реализират потенциала си за доброто на всички, без да се страхуват и притесняват за своя живот."

Въпреки заявлението им, коалицията "Демократична България", съставена от политическите партии "Да, България", ДСБ и Зелено движение, не е излязла с обединена позиция относно защитата на ЛГБТИ+ хората в страната.

Гледайте #ХубаваРабота тук:

Ексклузивно в Е1 на #ХубаваРабота: Политически реакции за хомофобията в България!

Posted by Младежка ЛГБТ организация "Действие" on Thursday, July 8, 2021

Последвайте ни в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още