Козметичната селекция на Сисо: Грижа за кожата = грижа за мен

Снимки: Nivea BG

Ние от Out.bg знаем, че 2020 беше тежка за всички нас, но точно това са моментите, в които не трябва да забравяме да се грижим за себе си. Затова днес ще говорим как грижата за кожата е грижа за мен!

Нека започна с това, че грижата за кожата не познава пол или раса. Тя е напълно инклузивна, което означава, че не трябва да попадате в дадена категория, за да я използвате. Днес ще си поговорим за най-основните неща, които можете да прибавите към вашата рутина. Също знаем, че да нахлуеш в света на грижата за кожата може да е доста трудно и объркващо, затова няма да прекаляваме със съставки и скъпи продукти.

Що е то грижа за кожата:

Грижата за кожата са именно тези стъпки, които правите през деня или преди лягане, които подхранват и засилват сиянието и видa на кожата ви, използвайки продукти, които атакуват дадени зони или проблеми.

Какви са основите:

Три са основните стъпки, които според нас всеки трябва да прави, а те са 1: Почистване на кожата; 2: Хидратация на кожата; 3: Защита на кожата.

Почистване

Почистването на кожата е процес, който се прилага преди лягане, и за него се използва почистващ гел, пяна, крем или лосион... И не, геловете, които обещават, че са 5-в-1 и са подходящи за цялото тяло не вършат работа за почистване на лицето.

Важно е да си почиствате хубаво лицето преди лягане, защото през деня се натрупват мръсотии, които не могат да бъдат премахнати само с вода. Препоръчвам Мицеларния измиващ гел с розова вода на NIVEA.

Хидратация

Хидратацията е стъпка, която може да се прави и сутрин и вечер и е важна за сиянието и състоянието на кожата ви. Представете си, че не пиете вода известно време - тялото ви няма да се чувства добре. Когато кожата не е хидратирана правилно, тя също не се чувства добре, което пък има други последици.

Хидратиращи кремове в гел форма са най-оптимални, защото проникват най-дълбоко. Като съставки може да търсите вода, хилауронова киселина и глицерин, три съставки, които хидратират кожата. Тук продуктът за вас е Нощният крем Urban Skin Detox + 48ч. мигновена хидратация на NIVEA.

Защита

Защитата на кожата, на която обръщаме внимание повече през лятото, трябва да е нещо през цялата година. Тук говорим за слънцезащитен крем, който ако използвате през лятото, не би трябвало да имате причина да не продължите да използвате и през зимата, когато албедото на снега изпраща доста от слънчевите лъчи право в лицата ни, но рядко обръщаме внимание. Препоръчвам Слънцезащитен крем за лице с контрол върху омазняването, SPF50, отново от NIVEA.

Като за финал ние от Out.bg можем да кажем, че обръщаме голямо внимание на грижата за кожата. Очаквайте и разбора ни от продукти, подбрани за всеки тип кожа.

Прочетете още