Фондация "Сингъл Степ" организира лаборатория за създаване на дигитално съдържание

Коста Каракашян

Снимка: Фондация "Сингъл Степ"

Фондация "Сингъл Степ" обяви Digital Indie Lab, акселератор за млади, будни и мотивирани хора с опит в създаването на дигитално съдържание.

Проектът цели да овласти и обучи младо поколение артисти, журналисти, влогъри и блогъри, които искат да създават съдържание по социални теми. Акселераторът се организира с подкрепата на Google Impact Challenge и включва менторство и обучение от експерти, популяризиране чрез участие в програмата и 6 стипендии по 1000 лв. за финансиране на проекти по темите социално неравенство, човешки права, включително ЛГБТИ+, тормоз и насилие, доброволчество, екология, консуматорство, корупция, градска среда, гражданско участие и други.

Фондацията споделя: "Знаем, че в България има надъхани, социално ангажирани и създаващи онлайн съдържание млади хора. Те доброволстват, имат изразена политическа позиция и искат да променят света".

Крайната цел е всичките онлайн проекти да заживеят онлайн, а тяхното създаване ще се случи под надзора на опитни ментори като журналистката Гена Трайкова, писателят и креативен продуцент Николай Йорданов и експертите по комуникация и дигитално бизнес развитие Борал Шен и Мария Атанасова. Всичко това ще се случи в физическото общностно пространство The Steps, което ще осигури нужната техническа подкрепа за реализиране на идеите на участниците.

Акселераторът ще включва уъркшопи, индивидуални и групови работни срещи, упражнения с менторите, а накрая най-добрите 6 проекта ще получат финансова подкрепа в размер на 1000 лв. всеки. Менторите Гена Трайкова, Мария Атанасова, Борал Шен, Николай Йорданов и други гост-лектори ще бъдат на разположение, споделяйки опита, историите и методите си на работа в продължение на пет дни.

Фондация "Сингъл Степ" също осигурява транспорт, настаняване и храна за избраните участници.

Digital Indie Lab ще се състои между 23-27 април, а крайният срок за кандидатстване е 8 април.

Пълните условия за кандидатстване можете да намерите тук

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още