Ecce Homo е новият инклузивен, отговорен и шеметен бранд за куиър бельо

Коста Каракашян

Снимки: Ecce Homo

Ecce Homo Wear е нов куиър бранд за бельо, започнал като вълнуващ стартъп в Гърция. Предложенията им са инклузивни и подходящи за хора от всякакъв пол, а желанието им е да подпомогнат ЛГБТИ+ общността докато предлагат продукт, който е социално и екологично отговорен.

Срещаме се със основателите Stefanos & Panos, които разказват: "Стремим се да предоставим на нашите клиенти висококачествени дрехи, които не възпроизвеждат мейнстрийм представите за какво смятаме за "красиво“ - на пръв поглед невинно прилагателно, което въпреки това крие и скрито дискриминационно поведение сред членовете на queer общността на базата на техния пол и сексуална идентичност, възраст, етническа принадлежност, раса и трудоспособност".

Те решават да създадат марка, която променя парадигмата на свръхсексуализирането на телата при продаване на бельо и въпреки това запазва функцията му като ежедневно средство за създаване и изразяване на силно личен пол и сексуални самоличности.

"По този начин нашите дрехи и промоционални кампании говорят сами за себе си, когато става въпрос за разнообразие, видимост, инклузивност и позитивно отношение към тялото" допълват те.

Друг ключов елемент от работата на Ecce Homo е разширяващата се и интерактивна програма за корпоративна социална отговорност, която за основателите е устойчив и съществен ангажимент към подкрепа на общността. Бельото им е минимален екологичен отпечатък, бавно модно производство и справедиво заплащане за производството.

Част от приходите на всяка продажба отиват към неправителствени организации съюзници, които се грижат за сексуалното и психическо здраве на ЛГБТИ+ хората, куиър бежанци и мигранти, секс работници и други групи. От съвсем скоро, една от организациите, които могат да бъдат подкрепени при покупка е и Single Step

Бъдещите им планове включват създаването на продуктова линия, специално създадена за транс жени и мъже, които събират средства за операции за промяна на пола.

Колекциите на Ecce Homo са достъпни в онлайн магазина им тук. Очаквайте скоро и една възможност да спечелите нещо от магазина им.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още