Драг кралицата Enigma Chadelle за красотата и участието в новия клип на Рут Колева

Коста Каракашян

Снимка: Рут Колева / Youtube

Новият сингъл на Рут Колева Salty e вдъхновен от месеца на жените и пристига със страхотно видео, режисирано от Георги Манов. Във видеото женската красота е на показ във всичките ѝ проявления - от нежност до ранимост, от лека игра до обсесия с външния вид и погледа на околните върху нас. 

Във видеото участват българските драг кралици Enigma Chadelle, Monica Loca и Katrin Bardak и транс моделката Исобел Николова, които заслужено присъстват на същия подиум за красота като останалите жени във видеото.

Срещаме се с Enigma, за да ни разкаже как вижда тя красотата и какво е научила от снимачната площадка.

КОСТА: Какво е за теб красотата?

ENIGMA: За мен красотата може да е много неща, може да е визуална, може да е жест, може дори да е едно присъствие. Красиво за мен е всичко, което ме кара да се чувствам добре и внася топлина в живота ми - приятели, семейство, любима песен, любимо място, скъпи спомени и всякакви тем подобни хубави работи!

КОСТА: Кога Енигма става “salty”?

ENIGMA: I don't get salty, I stay salty! Обичайно съм солена накрая на вечерта, когато всичката драг регалия вече е била твърде дълго върху мен и нямам търпение да сложа едни равни обувки и да разхлабя корсета!

КОСТА: Как според теб традиционните конкурсите за красота за основано цисджендър жени и драг конкурсите са подобни или различни?

ENIGMA: Много от драг конкурсите са пряко вдъхновени от традиционните конкурси. Само че, според мен, драг конкурсите засилват шоу фактора на n-та степен и освен физическа красота, аудиторията става свидетел на зрелищни спектакли, в които изпълнителите изливат душата си на сцената. Също така драг конкурсите и особено "Континентъл" дават гласност на транс обществото, което заслужава да бъде подкрепяно, чуто и видяно.

КОСТА: Кой беше любимият ти момент от снимките?

ENIGMA: Фактът, че изглеждах сякаш мога да бъда майка на половината от момичетата беше доста забавен и също така душата ми се пълнеше всеки път, в който чувах режисьорът Георги Манов да се провиква "Хубавейте, момичета!"

КОСТА: Как според теб драг културата променя разбирането за красота в мейнстрийм културата?

ENIGMA: Драг изкуството умее да бута стени и да прекрачва граници. Бидейки изкуство, в което присъства силният преобразителен момент, драгът често ни кара да се замислим какво всъщност е красотата. Нещото, което можем да научим от драг изкуството е, че външната красота е супер, но тя е временна и винаги трябва на първо място да стоят нещата, които носим в душите си и това какво ние можем да предложим на света като хора.

Гледайте и чуйте Salty тук:

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още