Участваме в дискусия за Мравин и планетата Гора със Single Step и авторката Великан Василева

Коста Каракашян

Снимка: Single Step / Facebook

След като представихме мравката Мравин от "Мравин и планетата Гора" на нашата корица за януари 2021, самата книгата продължи да разчупва стереотипите в България и да събира многозначни коментари. "Мравин и планетата гора" е първата детска книга в България, в която герои са еднополови двойки, а историята е за малката мравка Мравин, която е загубила дома си и тръгва из гората в търсене на нод подслон.

Тази вечер фондация Single Step организира дискусия с авторката Великан Василева, в която открито ще се дискутира "защо е нужна подобна книга, кому помага и кого толкова силно тревожи."

Припомнете си интервюто ни с Великан Василева от януари и посетете The Steps, ул. Братя Миладинови 12 в 18:30 тази вечер, за да участвате в дискусията с част от хората зад проекта “Мравин”- авторката Великан Василева, Николета Габровска от фондация Single Step и Жаклин Вагенщайн от издателство “Колибри”.

Разговорът ще модерира Надежда Цекулова, Директорка на програма "Кампании и комуникации" на Българския хезинкски комитет и събитието ще се излъчва и онлайн.

Повече информация тук.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още