Dimitris Papaioannou с трейлър за новото си представление преди премиера в Пловдив

Коста Каракашян

Снимка: Julian Mommert / ONE DANCE WEEK

Новият спектакъл TRANSVERSE ORIENTATION на световноизвестния гръцки хореограф Dimitris Papaioannou ще открие тринадесетото издание на ONE DANCE WEEK през май месец тази година. Преди гостуването му в Пловдив, можем да се запознаем с новото представление в зашеметяващия му трейлър.

Този път България е не само гост, а и част от престижния списък на копродуценти на мащабния спектакъл. ONE DANCE WEEK копродуцира представлението заедно с театъра на фондация Онасис в Атина, легендарните Sadler’s Wells Theatre в Лондон, Théâtre de la Ville в Париж, биеналето за танц в Лион, театърът в Неапол, Grec Festival в Барселона, Théâtre du Châtelet в Париж, Torinodanza и други.

Изключително силната естетика на Papaioannou е вдъхновена от древногръцката митология и знаковите ѝ символи и митове. Телата на изпълнителите също напомнят гръцките богове и разказват истории с нюанс и силен емоционален заряд. Нямаме търпение да станем свидетели на новата магия, която Papaioannou ще ни поднесе и тази година. 

Билети за спектаклите в Дом на Културата "Борис Христов" в Пловдив ще бъдат достъпни от 15 март на касите на EasyPay в цялата страна, както и онлайн в мрежата на EpayGo. Повече инфо в сайта на ONE DANCE WEEK.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Прочетете още