Calvin Klein чества новото поколение ЛГБТИ+ икони с кампанията #proudinmycalvins

Коста Каракашян

Снимка: Calvin Klein

Последната кампания на Calvin Klein по случай Прайд месеца отбелязва ключовите моменти в живота на някои от най-вълнуващите ЛГБТИ+ артисти днес. Пред обектива застават Arca, Honey Dijon, Isaac Cole Powell, Kai-Isaiah Jamal, King Princess, Omar Ayuso, Raisa Flowers и Samuel de Saboia, отличили се с таланта си по света. Кампанията разглежда най-ключовите моменти от техния живот, превърнали ги в хората, които са днес. А те са не само талантливи, а и честни, открити и уверени в себе си.

Талантливият каст е издокаран в дизайни от капсулната Pride колекция на Calvin Klein в комбинация с класически деним и добре познатото ни бельо на марката. Специално впечатление ни правят тематичните ъпдейтите на класическото дънково яке и къси деним панталонки, както и изчистените силуети на останалите дрехи.

Кампанията вече започна в световен мащаб и продължава през през цялата година в социалните мрежи на Calvin Klein с #proudinmycalvins, защото Прайд не е само през един месец от годината.

За всеки един от участниците в кампанията се е погрижил различен фотограф (някои от тях добре известни в куиър средите), като освен снимките можем да видим и късометражни филми, в които те сами разказват историите си. "Докато всеки от тях се откроява със своя изключително индивидуален произход и рядък талант, всички те са обединени в своята споделена страст и въздействие върху LGBTQIA + общността", споделят Calvin Klein.  

Arca (тя/нея) заснета от Gorka Postigo в Барселона

Небинарната изпълнителка, базирана в Барселона, която дебютира под името Arca през лятото на 2011 г., изкусно съчетава жанрове в музиката, пърформънса и живописта.

Honey Dijon (тя/нея) заснета от Matt Lambert в Берлин

Художник, диджей и моден дизайнер Honey е родена в Чикаго и разделя времето си между Ню Йорк и Берлин. Новият й албум Black Girl Magic ще излезе по-късно тази година.

Isaac Cole Power (той) заснет от Ryan McGinley в Ню Йорк

Американският актьор и певец наскоро изигра Тони в Бродуейската драматизация на Уестсайдска история и е представен в предстоящия сезон на Модерна любов и екранизацията на Universal на Уважаеми Евън Хансен.

Kai-Isaiah Jamal (те/тях) заснет от Campbell Addy в Лондон

Поетът и активист се опира на собствените си лични преживявания като цветнокож транс човек. Неговата работа се съсредоточава върху изследване, разбиране и разрушаване на социалните норми.

King Princess заснета от Collier Schorr в Ню Йорк

Певицата, автор на песни и продуцент от Бруклин, Ню Йорк, бързо се прослави след дебютния си сингъл през 2018 година. Чрез майка си, която работи в модата, тя за първи път намери своето LGBTQIA + семейство.

Omar Ayuso (той) заснет от Gorka Postigo в Мадрид

Роденият в Мадрид актьор е най-известен с ролята си на Омар Шанаа в хитовия телевизионен сериал Elite, испански трилър и тийнейджърска драма.

Raisa Flowers (тя/нея) заснета от Ryan McGinley в Ню Йорк

Всестранен талант, художник, модел и муза, Раиса черпи вдъхновение от своя западноиндийски произход и подземни клубни преживявания, за да даде нова гледна точка за това как обществото гледа на красотата и модата.

Samuel de Saboia (той) заснет от Vivi Bacco в Сао Пауло

Афроамериканският бразилски художник размива границите между изкуството и модата. Мултимедийният художник се фокусира върху необходимостта от застъпничество и изграждане на мост с куиър общността в родината си.

Тази година Calvin Klein също така стартира партньорство с The Trevor Project, най-голямата организация за предотвратяване на самоубийства и кризисни интервенции за млади хора от ЛГБТИ+ общността. Чрез партньорството Calvin Klein ще използва своята платформа, за да увеличи знанията за ресурсите за психично здраве на Trevor и ще спомогне за насърчаването на приемствеността на ЛГБТИ+ хората в обществото. Марката също така подкрепя работата на ILGA World и на Фонда за правна защита и образование на транс хората и продължава да развива своята дейност.

Запознайте се с Pride колекцията на Calvin Klein тук и в магазина им Serdika Center. 

Последвайте ни в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още