Бушуващите женски тела в колаборацията на MISBHV и Reebok

Коста Каракашян

Снимки: MISBHV / Vimeo

Полският моден бранд MISBHV, основан от Natalia Maczek през 2013, чества новата си спортна колекция в колабория с Reebok с зашеметяващо и много куиър видео. Не знаем дали бихме го нарекли музикален клип или документален филм. Togetherness е по-скоро хибридно видео, което събира многообразен каст от активисти и вдъхновяващи личности от всички кътчета на Европа, които празнуват своята индивидуалност чрез свободата на танцуващото тяло. Тук чувственият и потен танц, хореографиран от полския движенчески режисьор и хореограф Pat Bogusławski, се превръща в протест за свободата на женското тялото да бушува и да решава за себе си.

Филмът е дело на младата полска режисьорка Natalia Dolgowska и е монтиран от номинирания за "Оскар" Przemyslaw Chruścielewski. В хореографията, която напомня за видеокасетки с аеробика от 80-те и 90-те, се включват френския модел и първата открита трансджендър Playboy плеймейт Ines Rau, маврицийския модел и активист Raya Martigny, английските танцьори Demi Rox and Zakiya Wellington, холандския модел Lucette Van Beek и полските танцьори Zuza Matusiak и Nikola Pośnik.

Във видеото има и кратко включване от 58-годишната техно легенда и основател на International Deejay Gigolos Records, DJ Hell. Той отговаря и за парчето във видеото “Copa”, което излезе по-рано тази година от MISBHV Recordings.

Колаборацията между MISBHV и Reebok е достъпна за пазаруване на misbhv.com. Гледайте видеото тук и последвайте Out.bg в Facebook и Instagram:

Прочетете още