Бисексуалната Gillian Anderson разказва бисексуалната история на Eleanor Roosevelt в нов сериал

Коста Каракашян

Снимка: Gillian Anderson / Instagram

Страхотната бисексуална актриса Gillian Anderson влиза в главната роля на бисексуалната първата дама Eleanor Roosevelt в новия сериал на Showtime с името The First Lady. 

The Hollywood Reporter разказва, че новият сериал, създаден от Aaron Cooley, ще разказва за няколко от най-известните първи дами на САЩ като Eleanor Roosevelt, Betty Ford (Michelle Pfeiffer) и Michelle Obama (Viola Davis).

Gillian Anderson се разкри като бисексуална през 2012 и ни е позната както с ролята на майката Dr Jean Milburn в Sex Education, така и с превъплъщението и в Margaret Thatcher в The Crown.

Eleanor Roosevelt също има интересна история. Докато е първа дама между 1933-1945, тя не само защитава правата на жените и подтиква САЩ да се присъедини към ООН, а също има и дългогодишна афера с журналистката Lorena Hicock. Писмата между двете все още са достъпни за разглеждане в президентската библиотека на Franklin D. Roosevelt. Писмата между двете съдържат думи като "обичам те и те обожавам" и споделят за невъзможността да говорят открито около деца. 

"Gillian Anderson e актриса с невероятни възможности и изключителен талант - тя е перфектният избор да допълни това страхотно трио, което ще се превъплъти в ролите на тези именити жени" споделя Amy Israel, изпълнителен вицепрезидент на scripted проектите на Showtime.

Нямаме търпение да видим кои истории от Белия дом ще разкаже новия сериал.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини. Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още