Billy Porter разкри публично, че е ХИВ-позитивен в емоционално интервю

Коста Каракашян

Снимка: Billy Porter / Twitter

Pray Tell, култовият герой на Billy Porter в емблематичния сериал на FX Pose, за балната сцена на Ню Йорк през 80-те години, преживява драматичен обрат в 4-ти епизод, когато бива диагностициран като ХИВ-позитивен. Един ден след това, в интервю пред Тhe Hollywood Reporter, самият актьор разкри, че е ХИВ-позитивен в реалния живот и че с години се е борил с решението докога да го пази в тайна.

Любимият актьор споделя, че първо е бил диагностициран през 2007 г. през "най-лошата година в живота му", след проблеми с кариерата, здравето и диагностициране на диабет. Той научава за статуса си от рутиннен тест на 6 месеца. "Тествах се на всеки шест месеца, както трябва да се прави" споделя той в интервюто.

През годините след това Billy Porter пази статуса си в тайна, като информира "всички, които трябва да знаят" с изключение на майка си. За решението си той споделя: "Това би бил просто друг начин хората да ме дискриминират във и без това дискриминационна професия". Дори и на снимачната площадка на Pose, той решава да не споделя. 

Но през новия сезон, историите, които героят му Pray Tell преживява се оказват невероятен повод "да преодолее срама и мястото, до което е стигнал в този момент". "Брилятното нещо в Pray Tell и тази възможност беше, че успях да кажа всичко, което исках чрез посредник" допълва Porter.

Към всички останали, актьорът казва: "Време е да пораснем и да продължим напред, защото срамът е разрушителен и ако не се справим с него, той може да унищожи всичко по пътя си".

Изправен пред този срам, Porter най-накрая каза на майка си, която от своя страна му оказва нужната любов и подкрепа. "Носиш това бреме цели 14 години? Никога повече не го прави! Аз съм твоята майка и те обичам, независимо от всичко", му отговаря тя.

Емоционалният трети сезон на Pose можете да гледате на прожекция в София всяка събота в The Steps в продължение на 7 седмици от 19:00. Повече информация тук.

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още