Avra: Benediction Drag Race ме научи на дисциплина и постоянство

Коста Каракашян

Снимки: Евгени Кирилов

Остава един месец до крайния срок за записване за Benediction Drag Race 2021! Както разказахме вече, очертава се новото издание на конкурса да е най-амбициозното досега.

След предварирителния кастинг участничките ще имат възможността да се срещнат и да работят с екип от професионални коафьори, гримьори, стилисти, хореографи и специалисти по сценично поведение, за да подготвят своите изпълнения за големия финал.

Днес ви срещаме с миналогодишната победителка Avra, която е приготвила специални съвети за всички желаещи да се впуснат в това приключение.

КОСТА: В България все още са малко възможностите за драг кралиците да усъвършенстват уменията си пред публика. Benediction Drag Race е най-голямата такава платформа. Разви ли те конкурсът като изпълнителка?

АVRA: Безспорно ситуацията е различна, когато изявата ти е пред публика и жури. Това е така, защото в днешно време хората са добре информирани и на моменти може да бъдат твърде критични към всеки един артист. Радвам се обаче, че отзивите бяха предимно положителни. Освен това съм щастлива, че конкурсът ме научи на дисциплина и на постоянство, както и на много по-голямо отношение към детайлите.

КОСТА: Как реши да участваш?

АVRA: Взех това решение съвсем случайно. Сметнах, че това ще е един страхотен начин да отпразнувам 2 февруари. А иначе идеята да си част от събитие, което е първо по рода си тук в България, е наистина доста изкушаваща. Затова се постарах максимално и резултатът беше налице. Слава Богу усилията ми бяха възнаградени по възможно най-добрия начин, а именно с короната на победителка. Скоро обаче ще трябва да се разделя с нея, защото третото издание на конкурса през есента съвсем резонно ще излъчи нова кралица.

КОСТА: Коя беше любимата ти част от подготовката за финала?

АVRA: Всеки етап от подготовката беше вълнуващ по различен начин. На първо място трябваше да се концентрирам върху изработването на петте специални конкурсни визии. На мен обаче най-голямо удоволствие ми достави подготовката на сценичната ми изява, защото съм танцувала дълги години. Това ми помогна много за шоуто с балета ми във втори кръг. Журито също оцени това по достойнство, защото аз бях единствената участничка с хореография.

КОСТА: Какво ти даде участието и победата в Benediction Drag Race 2020?

АVRA: Короната ми донесе много радост и лично удовлетворение. Но преди всичко тази титла ми даде възможност да подпиша договор за бъдещи изяви с водеща платформа за клубен ентъртейнмънт и ми помогна да премина на по-високо артистично ниво.

КОСТА: Какъв съвет би дала на кралиците, които са готови за кастинг и искат да направят максимално силно впечатление?

АVRA: Да се информират непрекъснато, да черпят знания и умения от други по-опитни и изявени артисти и да се опитат да открият своя уникален стил през призмата на таланта си и възприятията си. Публиката винаги възнаграждава артистите със собствен сценичен почерк. Но нека и да не забравят, че са необходими преди всичко старание и много труд, за да превърнат мечтите си в реалност.

КОСТА: А какъв съвет би дала на тези, които все още се колебаят или притесняват?

АVRA: Бих ги посъветвала просто да направят първата крачка. Убедена съм, че в следващия момент ще разберат веднага, че това е едно прекрасно и вълнуващо приключение. Да не забравят, че все пак всичко е шоу и да внимават да не им паднат гърдите.

КОСТА: Какво следва за Avra тази година?

АVRA: Живеем в динамични времена, всичко се променя много бързо. Надявам се скоро обстановката да се нормализира и клубният живот да стартира с пълна сила. Сигурна съм, че тогава вече ще имам шанса за много повече участия и сценични изяви, които зажаднялата за забавление публика да оцени подобаващо.

Конкурсът се организира от Vault The Next Level и предстои да разкажем още и за звездното българско жури, което ще избере победителката на горещия конкурс. Крайният срок за записване е 30 април.

Гледайте видеото, за да се запознаете с пълните условия и кандидатствайте тук:

Benediction Drag Race 2021 - Запиши се за кастинг

Стани част от Benediction Drag Race 2021 ???? Запиши се за кастинг сега и стани следващата Drag Queen на България ???? https://forms.gle/hbuMCEpdXztnoJMK9

Posted by Benediction Drag Race on Monday, March 8, 2021

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още