Алек Сандър се противопоставя срещу хомофобията към новото му видео

Коста Каракашян

Снимки: Алек Сандър / Instagram

След като представихме новия сингъл на Алек Сандър, MYM (Me, You and the Moon), около видеото има нова история. Музикалният лейбъл Facing the Sun, с когото певецът работи от години в България, отказа да разпространява видеото в Youtube канала си, а според изпълнителя това е случай на дискриминация към открито бисексуалното послание на песента.

До момента лейбълът е разпространявал в България пет видеа на певеца без проблем. Този път той получава отказ, защото видеото не отива на портфолиото на лейбъла. „Във видеото в рамките на около 3 секунди едно от момчетата – модели докосва брадичката ми, а момичетата проявяват близост, която е показана много елегантно“, споделя певецът и допълва: „Явно наистина съм забравил какво означава да живееш в България. България не е Русия, България не е Ватикана. България е в Европейския съюз! Моите мацки в клипа са супер натурални и красиви. Ако считате клипа ми за „сексуална провокация”, тогава не искам да коментирам всичко онова, което виждаме в поп-фолк или рап клиповете“.

"Не е нужно да си гей, за да се сблъскаш с хомофобия: същият голям лейбъл, който през последните 4 години пускаше мои сингли в канала си в YouTube и ги разпространяваше по българските радио и телевизионни канали, отказа да подкрепи и издаде MYM - Me, You and the Moon, защото "не се вписва в портфолиото им", след като видяха действителния видеоклип на песента."

В интервюто си пред Дилян Ценов през април, Алек ни сподели: "За мен всички ние сме толкова многопластови, и колкото по-млади се освободим от тези лимити, толкова по-бързо ще намерим общото помежду ни. Хората ще могат да се фокусират върху истинските неща, а не върху стереотипите."

Режисьор и оператор на видеото е Dove Shore, известен с работата си по корици на Harper's Bazaar и Esquire. След като сподели в социалните мрежи разочарованието си от лейбъла в България, редица артисти от САЩ и други страни подкрепиха Алек в социалните мрежи, между които и нюйоркската легенда Amanda Lepore.

"Тъжно ми е за всички българи, румънци и хора по целия свят, които ежедневно се сблъскват с тези глупости. Тъжно ми е за децата на тези хомофоби. Защото те вероятно ще бъдат толкова уплашени, че няма да се държат достатъчно "хетеро" пред родителите си, без значение каква е сексуалната им ориентация в действителност, което ще доведе до наранени чувства, несигурност, чувство за непприемане, конфликти, проблеми със идентичността, агресия. И дори не е нужно тези тийнейджъри да са гейове, за да се чувстват така..." допълни певецът в Instagram. 

Въпреки негативната ситуация, Алек Сандър призова феновете си да гледат и споделят песента от неговия Youtube канал, където могат да се насладят на всички сцени без цензура. 

Последвайте ни в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още