Актьорът Elliot Page се разкри като трансджендър

Коста Каракашян

Снимка: Elliot Page / Instagram

33-годишния актьор Elliot Page се разкри като трансджендър в емоционален пост в социалните мрежи по-рано тази седмица. Американският актьор е известен с ролите си в The Umbrella Academy, X-Men поредицата и Juno. Той сподели новото си име и местоименията, които желае да използва - “той” и “те”.

Отвореното писмо към феновете изразява щастие, но и известно притеснение: “Радостта ми е искрена, но и ранима. Притеснявам се от инвазивните коментари, от омразата, от ‘шегите’ и от потенциалното насилие. За да е ясно, не се опитвам да разваля един щастлив момент, който искам да отпразнувам, но искам да представя цялата картинка”.

Elliot също отделя време да спомене непрестанното насилие и дискриминация над трансджендър хората в САЩ. През 2020 година, над 40 трансджендър души са били убити, повечето от които тъмнокожи и Latinx.

“Към политическите лидери, които работят в посока да се криминализира здравеопазването на транс хората и да се отрече нашето право да съществуваме и към тези хора, които имат огромна платформа и продължават да насъскват обществото срещу транс хората, вие сте отговорни. Не само сте ‘cancelled’, а наранявате хора. Аз съм един от тези хора и няма да мълчим в отговор на вашите действия.”

Писмото на Elliot все пак завършва по оптимистичен начин: “Колкото повече прегърщам себе си и обиквам всяка част от себе си, толкова повече мога да мечтая, да оставя сърцето ми да расте и да бъда успешен. За всички транс хора, които се сблъскват с дискриминация, себеомраза и насилие ежедневно - виждам ви, обичам ви и ще направя всичко възможно да направя светът по-добър за вас”. Гордеем се с Elliot и новата му свобода!

Прочетете още