"Аксиома и печал" на Станимир Панайотов откровено изследва гей секса, самоунищожението и още

Коста Каракашян

Снимка: Издателство "Метеор"

Точно преди празниците издателство "Метеор" ни изненадва с новата стихосбирка на философа и поет Станимир Панайотов, наречена "Аксиома и печал". Стихосбирката изследва сексуалния промискюитет, вгълбяването в себе си и още много. Експлицитната гей поезия в стихосбирката несъмнено е нова посока за българската куиър литература. Историите в нея са откровени, директни и може би понякога отблъскващи. 

Боян Манчев описва книгата като: "Загадъчна, сложна и мрачна, но наситена с удоволствие и тъмен блясък книга. Ненавременна книга за ненавременното време на вглъбяване в себе си, което краят на тази драматична година изисква от всеки един от нас." Корицата и графичното и художествено оформление са дело на Филип Панчев.

Това е втората поетическа книга на Станимир Панайотов след "Бог vs F31" и пред HUGE.bg авторът представя, че този път ще усетим "един друг, по-спокоен начин на говорене. Език, който е по-приятелски настроен към читателя".

"Аксиома и печал" вече е достъпна в книжарници "Български книжици""Нисим", книжарницата на НАТФИЗ (на ул. Стефан Караджа) и в галерия "Етюд" в София, както и от бар ТАМ във Велико Търново. Онлайн книгата може да бъде поръчана от "Български книжици""Нисим" и директно от издателство "Метеор".

Очаквайте ревюто ни на "Аксиома и печал" съвсем скоро. Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram.

Прочетете още