Кои са музикалните видеа с най-провокативни куиър секс сцени?

Снимка: Brendan Maclean / Twitter

В началото на 2017 г. видео с милион гледания на австралийския певец Brendan Maclean е свалено от YouTube, защото нарушава политиката на канала относно сексуалното съдържание, показвайки твърде много голи мъжки дупета, явни секс пози и... близане на сладолед.

Цензурата в музикалната индустрия. винаги е играла ролята на лошото ченге. Телевизионни канали, радиостанции и дори цели държави са се опитвали да запушат устата на "безсрамници" като Madonna, Lady Gaga, Marylin Manson, Miley Cyrus... Но когато става въпрос за куиър секс сцени в музикални видеа, ситуацията става направо взривоопасна. Ето нашата селекция от видеа, където човек може да оплакне око с възможно най-провокативните куиър секс сцени в популярната музика.

Brendan Maclean - House of Air (2017) - NSFW

Това е очевидният избор за номер едно в класацията. Видеото не просто съдържа сцени с горещи каубои. Това са си направо четири минути необуздани ласки. И ако някой ми каже, че изобщо чува музиката и текста, докато го гледа, лъже като дявол!

Miley Cyrus feat. Dua Lipa - Prisoner (2020)

Близкане, хапане и тежко дишане. Тези секси девойки не се шегуват. Видеото е нещо средно между тираджийско порно и "Дракула" на Брам Стокър, но в лесбийски вариант. Обаче комбинацията работи и на музикално, и на визуално, и на вампирско ниво!

Fischerspooner - TopBrazil (2017)

Нюйоркското електроклаш дуо, носещо имената на създателите си Фишър и Спунър, прекрати музикалните си изяви през 2019-а.  Обаче техният TopBrazil продължава да живее. И да вълнува. Заглавието е подвеждащо, защото във видето няма да видите кадри от дрон на Христос Изкупителя, нито пък на сочни мацки по бански, играещи плажен волейбол на Копакабана. За сметка на това имаме от всичко друго по много: преплетени крайници, садомазо, блестяща от пот кожа. Всъщност това е едно от най-еротичните музикални гей видеа, снимани някога!

Asbjørn - The Love You Have In You (2014)

Минималистичният клип към песента на датският поп изпълнител Asbjørn e естетски изпипан и е истинска наслада за сетивата. Още първата сцена с нежно плъзгащата се ръка по голото рамо подсказва какво ще се случи по-нататък, но истинският екшън между лирическия герой и неземно красивото му гадже започва чак след третата минута. Търпението си заслужава.

Garbage - Androgyny (2001)

Отделно от факта, че видеото е кинематографично бижу, заслугата му се състои най-вече в това, че не просто открехва, а широко отваря вратата към флидната сексуална ориентация. И то преди 20 години, когато темата все още беше също толкова мъглява, колкото и всяка средностатистическа дифузна космическа мъглявина!

Всъщност всеки фен на Garbage би ви казал, че през всичките си 27 години активна кариера групата винаги е гледала отвъд стереотипите за раса и пол, което, да ни прощава David Bowie, ги прави пионери в тази област. А да, и ако някой не смята, че Shirley Manson е гей икона, да си вдигне ръката - ще се наказваме!

Lady Gaga - Alejandro (2008)

И докато сме на темата за андрогенността и флуидната сексуалност, няма как да пропуснем Lady Gaga, която винаги е обичала да експериментира и шокира, размивайки границите между сексуалните идентичности и практики. Този клип определено прави и двете. Да видиш как Гага “оправя”  “Алехандро” и “Роберто”, както са с токчета - безценно!

А съвсем скоро очаквайте и интервю с един от танцьорите във видеото...

Последвайте Out.bg в Facebook и Instagram за още новини.

Споделете вашите новини и истории на spillthetea@out.bg.

Прочетете още